Aan de gegevens vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend,   design by RiDi ©

 

 

 

 

 

 

Brouwerswal 22                    |                    8401 DA                    |                    Gorredijk                    |                    0513 460 064                    |                    info@woonstijlmakelaars.nl

Witveensterweg 12, Eastermar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omschrijving

Schitterende rietgedekte woonboerderij, goed onderhouden en op een prachtige, rustige landelijke locatie gelegen. Het is hier maar 6 km van Drachten, maar zo stil en landelijk, dat je met verbazing hier rondkijkt. Deze boerderij is oorspronkelijk in 1818 gebouwd. Daarna is hij vele malen gerenoveerd. Het levendige dorp Eastermar heeft een eeuwenoude oorsprong. In dit unieke natuurgebied zijn er voor de liefhebbers van wandel, fiets en paardrijen vele paden. Ook voor de waterliefhebbers is het grote water vlakbij, namelijk de Leijen en de Burgumer Mar.

Deze woonboerderij heeft een grote hobby ruimte(nu in gebruik als antieke autowerkplaats), maar ook is er een geitenstal met weiland.

Er is een nieuw rieten dak op deze woonboerderij gekomen en ook is er groot onderhoud aan het dak gebeurd in 2010. De cv ketel is in 2011 vernieuwd.

 

Entreehal, werkkamer/logeerkamer met badkamer(douche, vaste wastafel, toilet),gang, cv ruimte, bijkeuken met aanrecht, L-vormige woonkamer met bibliotheek, schuifpui en openkeuken, voorkamer met bedsteekasten en haard, tussenhal met 2e toilet, MK, trapopgang, ruime slaapkamer met badkamer voorzien van ligbad, inloopdouche, 3e toilet, vaste wastafels.

 

ruime overloop met grote zolderkamer, kleine slaapkamer, grote slaapkamer.

 

rondom is de eigen grond. Aan de voorzijde zijn vele bloeiende bomen, aan de westzijde is een groot terras, overdekt terras en vijvertuin, met zicht op diverse fruitbomen, dan is er een weiland voor de geiten, aan de achterzijde zijn 4 parkeerplaatsen, en aan de oostzijde wordt de eigen grond begrensd door monumentale eiken bomen.

 

De riolering is nog in eigen beheer en er wordt niet op de gemeentelijke riool geloost, maar na zuivering op het oppervlakte water.

Bouwjaar

1818

Perceel opp.

3960 m²

Inhoud

1500 m³

Woon opp.

248 m²

Aantal kamers

8

Type object

Vrijstaande woning

Aanvaarding

In overleg

 

 

Vraagprijs

€ 525.000,= k.k.

Locatie op de kaart

Buurt gegevens

Kadastrale kaart

360° foto’s

Bekijk omgeving

steluwvraag

Brochure

Stel uw vraag

Aanvullende informatie

Margreet Visser

0513 460 064

 

Info@woonstijlmakelaars.nl

Verkopende makelaar

Eastermar

Eastermar is een dorp in de gemeente Tietjerksteradeel, in de Nederlandse provincie Friesland. Eastermar heeft ongeveer 1600 inwoners, en is gelegen tussen de meren Bergumermeer en De Leijen. Eastermar heeft een haven. Ten noorden van Eastermar ligt de buurtschap Hoogzand.

Geologie van Eastermar

Naar Eastermar is het Oostermeer Interglaciaal genoemd. Het 'Oostermeer Interglaciaal' is een gematigd-warme periode uit het Midden Pleistoceen.